24 april 2007

Renskav


Renkött är något av det bästa köttet. Tyvärr är det inte alltid lika lätt att få tag på när man bor i Stockholm. Dvs, få tag på gör man alltid. Frågan är bara hur mycket man vill betala när man går på saluhallarna. Något som däremot alltid är förhållandevis billigt är renskav. Eller viltskav som man också hittar i affärerna fast det till största delen är hjort. Viltskaven kan också vara rökt. Jag föredrar den vanliga renskaven.
Den finns i alla affärers frysdiskar, kostar 25 kr för en förpackning på en kvart kilo. En förpackning räcker till åtminstone 4 middagar till mig. Det är enkelt att göra, gott och man vet att djuret har levd ute på vidderna i det fri och ätit naturlig mat.

I min renskav ska det vara mycket svamp. Om du inte har skogssvamp tar du färska champinjoner från affären. Om du har skogssvamp i torkad eller fryst form, använder du det. Fräs upp renskaven i pannan ihop med en hackad lök och några krossade enbär samt svartpeppar. Tillsätt svampen. Själv lät jag blandade torkade strävsoppar ligga i vatten en halvtimme innan jag hade dem i järngrytan ihop med själva renskaven.
Nu tillsätter du grädde. Grädde finns ju i alla möjliga former och fetthalter. Själv tycker jag väl inte om alla försäljningsgimmickar och nya produkter, utan förhåller mig oftast till basvarorna. Tillsätt därför et par ett par tre deciliter vanlig 40% grädde (typ vipsgrädde). Tycker det det blir för fett; ta en mindre mängd vipsgrädde och ersätt med vatten. Om du vill ha tjockare konsistens har du i en maizenamjöl-redning. Salta efter smak.

1 kommentar:

  1. Slot Machine For Sale | KTM Hub
    Slot Machine for 영주 출장샵 sale. |KTM Hub | 수원 출장샵 | Find your 광명 출장샵 favorite games | Check out 의왕 출장안마 our huge collection of Video Slots | Find 광양 출장샵 your favorite games.

    SvaraRadera