


Caru cu Bere är namnet på den restaurang i Bukarest min kompis Detlev tog mig. Mitt i stan, ligger den, den äldsta ölhallen i stan, i gotisk klassisk stil, där man dansar folkdanser för turistgrupperna för sen att showa lite, visa upp mer klassisk sällskapsdans och till slut bjuda upp även den blygaste japanska kvinna.
Här serveras restaurangens egen öl i baren medan man väntar på ledigt bord. För har man inte beställd i förväg, då får man vänta. Fast det gör inget. Inte här. På Caru cu Bere är det underhållning i sig att vänta. Se hur de duktiga bartendersen jobbar, prata med bekanta och obekanta, höra hur alla språk blandas, se hur det svettas i köket, försöka hålla still kameran för att fota dekoren utan att använda blixten, och allt medan du njuter en kall, härlig, rumänsk pilsner och studerar menyn. Den är STOR!
På oss blir det en mixed grill för två, inlagda gurkor och ännu mer öl. Lite trög service, men som sagt, här gör det inget om man får vänta lite extra. Det finns något att titta på hela tiden, den här restaurangen är något för sig.
Maten kommer. Den ser lika snygg ut som den smakar. Deras rumänska variant av lammfärsbiffar måste vara det saftigaste jag någonsin har ätit av köttfärs. Deras lammkotletter är sådär, men korvarna, mmmm, de kan helt enkelt inte bli bättre. Grillad kycklingfilet, grillad fläskkött, saftigt och gott, allt serverad med potatis, stekt med bacon och rödlök. En ny favorit kanske?
Tack för att jag hamnade just på den här restaurangen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar